Za Slogu – SLOŽNO!

KUP HRVATSKE 1/16 FINALA HNK SLOGA – GNK DINAMO
26.09.2018.g. u 15:30 – igralište “Glavica” – Mravince
HNK „SLOGA“ (Mravince) – GNK „DINAMO“ (Zagreb)

TRADICIJA, PONOS, LJUBAV, ODGOVORNOST, ZAVJET I NOGOMET

Dragi Slogaši, navijači i prijatelji Kluba, stigli smo jako blizu dana kada ćemo prvi put u našoj povijesti u službenoj utakmici na našoj Glavici ugostiti hrvatskog prvoligaša, i to GNK Dinamo Zagreb!

S obzirom na težinu i značaj utakmice, obveza nam je sjetiti se povijesti našeg kluba, koji ove godine slavi 93 godine postojanja i zahvaliti svima onima koji su utkani u ovaj uspjeh. Nema kuće u Mravincima koja nije dala čovjeka koji je na bilo koji način dao sebe u razvoj kluba, a naša zahvala ide i onima koji su u Slogu došli „sa strane“ i pomogli klubu, postajući tako i dio Slogine priče i dio Mravinaca.
Dragi Slogaši, Mravinčani, dragi prijatelji, prisjetimo se kako je prije više od devet desetljeća sve krenulo sa skupinom lokalnih mladića i zaljubljenika u svoje mjesto, čvrsto riješenih da se i u
Mravincima igra balun i da mogu u zadovoljstvu, prijateljstvu i športskom duhu ugostiti ekipe iz obližnjih mjesta i od njih biti ugošćeni.

To je onda bila njihova želja. S pravom se moramo pitati je li se nakon 93 godine nešto promijenilo? A odgovor je samo jedan: „Ne, ništa se nije promijenilo!“ Tako je i danas, a vjerujemo i u budućnosti! Ovaj Klub i ovo mjesto rado u svoja njedra primaju sve one koji dolaze u duhu prijateljstva, otvorenog srca i poštovanja. Stoga, budimo odgovorni prema našoj tradiciji, budimo ponosni i na sve one Slogaše i Mravinčane i ostale utkane u Klub, a koji nažalost više nisu s nama. Najviše će nam oni i nedostajati, da nisu dočekali ovakav susret na našoj Glavici. Na Glavici, koju su naši pradjedovi, djedovi i očevi otkupili, izgradili i dali Slogi na korištenje; da se u športskom duhu odgajaju nadolazeće generacije i kroz fair play ponašanje doprinose ugledu, kako kluba tako i mjesta.
Dragi Slogaši, na krilima uspjeha naše seniorske ekipe i našega Kluba u cjelini, svjedoci smo da se o Slogi i Mravincima ovih dana puno piše i govori. I ne budimo skromni, moramo biti  ponosni na svaki spomen Sloge i Mravinaca! Međutim, ne zaboravimo da kad sve ovo prođe i slegne se prašina, mi i nadalje nastavljamo živjeti i funkcionirati. Obično je to daleko od kamera, novina i portala, ali ne s manje ljubavi i užitka….

Dragi Slogaši, prijatelji, navijači, simpatizeri Kluba, ne zaboravite da u srijedu, 26.09.2018.g., imamo izuzetnu priliku i obvezu da na dostojan, športski, domaćinski, Slogaški i Mravinski način ugostimo naše protivnike, GNK Dinamo Zagreb. Također, naglašavamo da želimo da se svi na našoj Glavici osjećaju ugodno i sigurno. Ne želimo da nam športsku atmosferu bilo tko naruši, a za to nam je potrebna podrška i pomoć svih gledatelja. Zato molimo da na utakmicu i u naše mjesto ne dolaze oni koji možda tako ne razmišljaju i koji bi možda htjeli pokvariti ovu feštu nogometa. Bilo kakvo nečasno ili nešportsko ponašanje bacit će trajnu ljagu samo na naš Klub i na naše Mravince, te tako prekršiti zavjete naših pradjedova, djedova i očeva, kao i svih nas samih u Klubu i oko Kluba.

Svi mi u Klubu dajemo od sebe, kako bismo stvorili što bolje uvjete za sve uzraste natjecatelja, kako bi što bolje igrali nogomet i s ponosom i ljubavlju nosili časni Slogin grb. Svi se mi u Klubu bavimo isključivo jednom i jedinom zadaćom, a to je NOGOMET. Zato u srijedu podržimo naše igrače i naš Klub isključivo na športski način i svi skupa uživajmo u prazniku nogometa!

ZA SLOGU – SLOŽNO!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.