Revijalnom utakmicom zaključili odličnu sezonu!

Jučer su seniori Sloge odigrali revijalnu utakmicu protiv Uprave i vodstva HNK Sloge, te iako rezultat nije bio bitan, Uprava je zasluženo pobijedila 4:3! Nakon utakmice održan je i prigodni domjenak gdje se uz ugodnu ćakulu i druženje, rezimirala i sezona. Sloge je drugu godinu zaredom osvojila drugo mjesto sa 47 bodova uz impresivnu gol-razliku 60:40! Vodeći Uskok imao je 5 bodova više, no postigao je “samo” 45 zgoditaka. Sloga je također i drugu godinu zaredom najbolji napad lige, a Mario Marović i najbolji strijelac ove sezone sa 22 zgoditka. Pridodamo li mu još 8 golova u kupu, ukupna brojka je fantastičnih 30 golova ove sezone u 31 susret (26 kola prvenstva i 5 utakmica Kupa). Bilo bi nezahvalno ne spomenuti i Tonija Katića koji je sa svojih 20 zgoditaka (16 u prvenstvu i 4 u Kupu) drugi strijelac lige, što nas dovodi do brojke od 50 zgoditaka od ovog ubitačnog dvojca!

Nažalost, visok broj i primljenih zgoditaka je ono što je možda koštalo titule Sloge ove sezone, ali i prošle. Čak 40 golova je Sloga primila u 26 utakmica, dok je vodeći Uskok primio čak 16 golova manje. Ako uzmemo u obzir i da se sezonu prije primilo dosta zgoditaka (34), očito će se za sljedeću sezonu morati malo više posvetiti na segmentu obrane. No napadački nogomet kakvog je Sloga prikazala ove sezone sigurno je oduševilo gledatelje jer prosjek od 3,85 golova po utakmici, sigurno je zadovoljilo publiku. Sloga je dosta “malih” utakmica gubila, a posebno moramo spomenuti NK Hvar koji je ispao ove sezone iz lige, no uspjeli su nas poraziti na Hvaru sa visokih 5:3, a kod kuće nam uzesti i bod (1:1), pa je Sloga od posljednje momčadi lige osvojili samo 1 bod! Na kraju ispada ono staro pravilo da se na “malim” utakmcima gubi/osvaja prvenstvo.

No šećer na kraju je sigurno osvajanje Županijskog kupa! U prva dva kola poraženi su Jadran iz Supetra i OSK sa visokih 6:0 i 6:1. Da se Sloga “ne šali” dokazuje u Sinju gdje svladava trećeligaša Junaka sa 3:2! Da ta pobjeda nije slučajnost momčad je to opet dokazala u polufinalnom susretu u Mravincima kada su u drugom poluvremenu preokrenuli protiv trećeligaša Uranije sa 0:1 na 2:1 te se na radost svih prisutnih plasirala u finale! U finalu nismo mogli dočekati boljeg protivnika od gradskog “starijeg brata” NK Solina! Ako je u proteklih sezona Sloga ikad odigrala tako odličnu i bez ijedne greške utakmicu to je sigurno bila ova finalna u Kupu kada su zasluženo i u svim segmentima doslovno deklasirali Solin sa 4:0, a s obzirom na još neke prigode (stativa Katića, greda Caktaša) moglo je biti i veća razlika! Zalužena titula vrijedna fešte koja se cijeli dan spremala u Mravincima i za koje je cijelo mjesto živilo za ovu povijesnu pobjedu, a na našu radost i radost svih navijača i prijatelja kluba, ona je bila i ostavarena! Kup osvojen uz gol-razliku 21:4, pa ako te golove pridodamo prvenstvenoj gol-razlici, prosjek golova na utakmici Sloge iznosi velikih 4,03 po utakmici!

Sigurno smo da će Uprava nastojati da i sljedeća sezona bude uspješna i da će analizom ove sezone raditi na onim segmentima gdje misle da se može napredovati! Velika hvala svim igračima, treneru Siniši Jaliću, navijačima i prijateljima kluba i Upravi na čelu sa predsjednikom dr. Zdravkom Perkom! Za Slogu – složno!

Kompletne rezultate cijele sezone možete vidjeti na ovom LINKU!

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.