Osvrt Kluba u protekloj 2020. godini

Nalazimo se na isteku ove 2020. godine u kojoj je naš Klub napunio 95 godina svog postojanja! Slobodno možemo reći da ćemo 2020.godinu pamtiti po ne baš dobrom obzirom na pandemiju korona virusa koja je u dva navrata „posjetila“ našu svlačionicu. Uz teško funkcioniranje unutar kluba dodatno nas je svojim „pipcima“ vračala unazad, što se najbolje vidjelo u rezultatu seniorske ekipe kada u nekoliko početnih kola jesenskog djela ove sezone nismo mogli doći do boda te smo se usidrili na samo dno trećeligaške ljestvice. U tim teškim trenucima povukao se i naš najtrofejniji trener u povijesti kluba gosp. Siniša Jalić koji je nešto manje od pet godina s pozicije glavnog trenera bio na čelu naše „zlatne generacije“. Obzirom na nastalu situaciju uprava kluba je u prijelaznom periodu do imenovanja novog trenera za privremenog trenera imenovala novopridošlog voditelja omladinske škole nogometa i našeg bivšeg igrača gosp. Antu Bobana koji je uspio u seniorsku svlačionicu vratiti želju, volju te stabilizirati poljuljanu ekipu!

Međutim, samim imenovanjem novog trenera gosp. Bore Pavića za kojeg je poznato da ne preže uhvatiti se u koštac s nogometnim izazovima, Sloga je počela dobivati konture ekipe koja će u borbi za opstanak u ligi ginuti na terenu praktički za svaki bod koji nas održava na životu odnosno daje nadu u ostanak i bijeg s začelja tablice. Dolaskom trenera Pavića te povratkom u redove Sloge mravinskog djeteta i najboljeg strijelca u povijesti Kluba Maria Marovića, Sloga je uspjela nanizati nekoliko domaćih pobjeda te je na teškim gostovanjima u nekoliko navrata uspjela ostati neporažena i završiti prvi dio prvenstva s osvojenih 14 bodova i s odgođenom utakmicom zadnjeg kola zbog prekida natjecanja.

Obzirom na navedeno, Sloga je uspjela zadržati priključak za ostalim klubovima te nam sadašnja pozicija daje nadu u nastavku prvenstva da ćemo krenuti prema središnjem dijelu tablice. Bez obzira na jako tešku godinu i na sve loše okolnosti, u Klubu su se događale i dobre stvari! Sjetimo se naših juniora pod trenerskom palicom Karla Trumbića koji su napravili fantastičan rezultat plasmanom u finale kupa NSŽSD te su na našoj Glavici pred oko 300-tinjak gledatelja u neizvjesnoj utakmici poraženi od juniora RNK Split. Još jednom čestitke treneru Trumbiću i njegovim „dječacima“ što su nas učinili ponosnima. Bravo! Nadamo se da će kraj prvenstvene trke dočekati na prvom mjestu jer svojim radom i odnosom to zaslužuju.

Kao dobra odluka pokazalo se i dovođenje za voditelja omladinske škole nogometa već spomenutog gosp. Bobana koji se dokazao u svom radu u susjednom drugoligašu Solinu, te je rad u školi nogometa koji ima ukupno šest uzrasta dobio novi značaj i dimenziju te smo uvjereni u Klubu da će mlađi uzrasti pod vodstvima svojih trenera biti još bolji.

Ova godina u klubu nam je bila i izborna glede upravljanja Klubom i s ovog mjesta ide zahvala novom- starom predsjedniku kluba gosp. Zdravku Perku koji je prihvatio novi četverogodišnji mandat nakon isteka dva mandata na čelu Kluba! Poznajući našeg doktora uvjereni smo da se nastavlja „zlatno doba Sloge“ na ponos svih Mravinčana i onih kojima je Sloga u srcu!

Ova godina u Klubu potvrdila je i onu životnu – uvijek bez obzira na sve postoje padovi ali i usponi-, međutim uz Božju pomoć i poštenje svaka situacija može se nadvladati! Zato vjerujmo u sebe i budimo složni! Hvala svim koji su nas i u ovoj godini podržavali na bilo koji način, a posebno našem generalnom sponzoru INI koji je pokazao kako vjeruje u naš Klub!

Na kraju ovog skromnog godišnjeg rezimea dragi Slogaši želimo vam blagoslovljen Božić i vjerujemo u bolju 2021.godini. Sretno!

HNK SLOGA MRAVINCE

Bookmark the permalink.

Comments are closed.