Mario Marović – najbolji klupski strijelac u povijesti!

Smatramo da je naša dužnost, ali ujedno i čast posvetiti jedan članak našem kapetanu i vođi momčadi – Mariu Maroviću. Ne samo što je naš Mravinčanin, nego uvelike zbog njegovih čudesnih brojki po kojima je uvjeljivo najbolji u Dalmaciji, a možda i u Hrvatskoj! Započmimo s tim da je Mario u ovoj kalendarskoj godini u odigranih 32 susreta što kupa što prvenstva zabio 41 pogodak ( 1 ili više po utakmici )! Moramo reći i da je u tri susreta 4 puta pogađao mrežu protivnika, a u jednoj je upisao i hattrick! Pridodajmo tome da je i 19 puta u ovoj godini poslužio svoje suigrače u gol šansi. Vratimo li se malo u prošlost očigledno je za konstantirati da je Mario prošle sezone bio najbolji strijelac i u našoj ligi i u kupu (županijskom). A sada analizirajući nedavno završenu polusezonu brojke nam nagovještavaju opet istu stvar… Mario je ponovno najuvjerljivi strijelac lige s postignutih 17 golova u samo 13 utakmica! Kontinuitet dobrih partija i postizanja pogodaka vjerodostojno nam prikazuju samo podaci iz ove dvije sezone, odnosno jedne sezone i jedne polusezone, a da ne govorimo o njegovim ranijim početcima!
Što još reći za momka koji živi Slogu i Mravince, a da nešto izostavimo? Pa da, još jedan veoma važan i povijesni podatak za kojeg malo tko zna i kojeg smo čuvali do sada!
Mario je sa 115 pogodaka i samo 25 godina na leđima postao najbolji strijelac u povijesti kluba prestigavši tako gosp. Tihu Grubišića (104 golova)! Kakva li budućnost čeka njega osobno ostaje za vidjeti jer ima puno interesa za njegove “usluge” i puno bi ga klubova željelo vidjeti u svojim redovima! Ali jedno je sigurno, njegovo će ime ostati zlatnim slovima upisano u povijest mravinskog velikana!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.