Kup sv. Ivana Krstitelja – Mravince 2017

HNK Sloga je sedmu godinu za redom organizirala međunarodni nogometni turnir u čast svoga zaštitnika sv. Ivana Krstitelja, na kojem bi pozavidjeli i veći klubovi. Na međunarodnom mravinačkom nogometnom turniru za uzraste U-9 i U-11 sudjelovali su NK Solin, NK Opatija, RNK Split, HNK Hajduk, NK Šoštanj iz Slovenije, NK Knavljanin- Konavle, HNK Šibenik, NK Elektroprijenos, NK Uskok, NK Sjever  i domaćin HNK Sloga.

Turnir se održavao tri dana na užitak mnoštva roditelja i djece koji su uživali u malom solinskom pitoresknom mjestu Mravince. Pregršt djece, većinom onih u nogometnim dresovima, vidjelo se kako se igra, šeta i uživa u Mravincima u lijepom i ugodnom vremenu. Navijanja, suza, radosnih skokova i usklika nije nedostajalo. Padalo se preko kopački, ali zapinjalo se i od malo poduže dresove. Sve u svemu, pravi nogometni spektakl jer nogomet nije samo za dečke, naime, u pojedinim klubovima za svoje uzraste nastupale su i djevojčice, koje itekako znaju igrati ovaj sport. Upravo su to dokazale njihove majke koje su u petak navečer odmjerile snage, naime, odigrana je revijalna utakmica majki između Mama HNK Sloga i Mame NK Šoštanj iz Slovenije. Nakon rezultata 0:0, mame su pucale i jedanaesterce u kojima su Mame HNK Sloge obranile boje svoga kluba i pobijedile s konačnih 2:1, a precizne su bile Radojka Bućan i Ana Marović.

Prvo mjesto u uzrastu U-9 je NK Solin, dok je prvak u uzrastu U-11 NK Opatija. Za napomenuti je da je selekcija HNK Hajduka nastupala sa selekcijom djece godinu mlađe kod uzrasta U9, nego što dozvoljavaju propozicije ovog natjecanja.

Završnica za uzrast U-9

Polufinala: NK Opatija-RNK Split 2:1, HNK Hajduk – NK Solin 1:3.

Za treće mjesto borili su se RNK Split – HNK Hajduk 3:4, dok je finale odigrano između NK Opatije i NK Solina nakon odigrane pune minutaže i jednog produžetka i konačnog rezultata 0:0, krenulo se na izvođenje jedanaesteraca 3:1 za NK Solin!

Završnica za uzrast U-11

Polufinala: NK Solin-NK Uskok 2:0, HNK Šibenik-NK Opatija 1:2.

Za treće mjesto borba se vodila između NK Uskok-HNK Šibenik 2:3, a finale su igrali NK Solin-NK Opatija 0:2

Nagrade za najboljeg igrača Roku Kinkeli (NK Opatija)  u uzrastu U9 i Eni Čorak (NK Opatija) u uzrastu U11 nagradu je dodijelio prof.dr. Zdravko Perko, predsjednik HNK Sloga. Nagrade najboljim strijelcima Roku Kinkeli (NK Opatija) i Juraju Baliću (RNK Split) u uzrastu U-9, te Jakovu Bilajcu (NK Opatija) u uzrastu U-11 je dodijelio Siniša Jalić, nogometni trener HNK Sloga. Nagradu najboljim vratarima Ivanu Dominoviću (NK Solin) u uzrastu U-9 i Kristijanu Iliću (HNK Šibenik) nagrade je dodijelio Dragan Stojkić. U uzrastu U-9 nagradu za treće mjesto HNK Hajduk je uručio Vicko Bućan, direktor turnira, za drugo mjesto NK Opatija nagradu je uručio Dino Knezović, tajnik NSŽSD dok za prvo mjesto NK Solin nagradu je uručio Dalibor Ninčević gradonačelnik Solina. U uzrastu U-11 nagradu za treće mjesto HNK Šibenik uručio je Ivo Bućan, predsjednik MO Mravince, za drugo mjesto NK Solinu nagradu je uručio Dino Knezović, tajnik NSŽSD, dok za prvo mjesto NK Opatija  nagradu je uručio Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinski.

Liječnik turnira bio je dr. Krešimir Mustapić, sve utakmice na turniru sudili su suci Ivan Taraš, Luka Milina, Mario Vrkić i Damir Jokić.

Nakon uspješno odigranog sedmog turnira u čast sv. Ivana Krstitelja, uprava HNK Sloge već razmišlja o osmom međunarodnom turniru za uzraste U-9 i U-11.

Comments are closed.