Kup sv. Ivana Krstitelja – Mravince 2016

Tekst: Miro Podrug
Foto: Ivica Čavka

HNK Sloga je uspješno organizirala šesti Međunarodni nogometni turnir uoči svog zaštitnika za dječake U-9 i U-11 pod nazivom “Kup sv. Ivana Krstitelja” Mravince 2016. Prvo mjesto u uzrasnoj kategoriji U-9 pripalo je Hajduku, koji je u prvoligaškom finalu bio bolji od Splita rezultatom 5:2, dok su dječaci Adriatica osvojili treće mjesto pobijedivši Primorac (S) rezultatom 2:0.
U uzrasnoj skupini U-11 naslov je pripao Adriaticu, koji je u finalu svladao GOŠK-a iz Kaštel Gomilice, rezultatom 2:0.. Za treće mjesto dječaci drugoligaša Solina su pobijedili splitski Elektroprijenos nakon penala 3:1 (0:0).

REZULTATI U-11:
Polufinale: Elektroprijenos – Adriatic 0:4; Solin – GOŠK 0:1.
Utakmica za 3. mjesto: Solin – Elektroprijenos 0:0 (3:1-penali).
Finale: Adriatic – GOŠK 2:0.

Poredak:
1. Adriatic
2. GOŠK
3. Solin
4. Elektroprijenos.

Najbolji strijelac: Bruno Koretić (Adriatic).
Najbolja momčad turnira U-11: Ivan Orošnjak, Nikola Matas, Mate Šimičić, Danijel Brajković, Ante Jonjić, Ante Marunica, Bruno Koretić, Duje Varnica.

REZULTATI U-9:
Polufinale: Hajduk – Primorac (Stobreč) 10:0; Split – Adriatic 3:1.
Utakmica za 3. mjesto: Adriatic – Primorac (S) 2:0.
Finale: Hajduk – Split 5:2.

Poredak:
1. Hajduk
2. Split
3. Adriatic
4. Primorac (Stobreč)

Najbolji strijelac: Josip Radman (Hajduk) i Ivano Ora (Split).
Najbolja momčad turnira U-9: Toni Pažur, Luka Vušković, Duje Milišić, Nino Domazet, Josip Radman i Luka Grabovac.

Nagrade i pehare uručili su gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, dopredsjednik GV Solina i predsjednik Sloge dr. Zdravko Perko, Branko Kaptalan predsjednik Komisije za mlađe uzrasti HNS-a, tajnik Nogometnog središta Split Ante Plazibat, Instruktor NS županije Splitsko-dalmatinske Zdravko Marić, Instruktor HNS-a Ivan Gudelj, Ivo Bučan predsjednik MO Mravince, Mate Tomislav Peroš bivši predsjednik Hajduka i Sloge, te direktor turnira Vicko Bućan.

Na završnoj fešti nastup Gradske glazbe Zvonimir malo je poremetila kiša. Programom dodjele je vodio novinar Vedran Očašić. Izvrstan nogometni turnir još jednom je pokazao dobru organizaciju Mravinčana, a prodefiliralo je oko tisuću sudionika i njihove rodbine, struke i znatiželjnika. Želja svih okupljenih na mravinačkoj Glavici je da se ovakav susret ponovno organizira, jer dječjoj radosti i veselju prilikom podijele odličja nije bilo kraja a bilo je i suza. Sve čestitke organizatorima na čelu s predsjednikom organizacijskog odbora dr. Zdravkom Perkom i direktorom turnira Vickom Bučanom. Temeljni cilj je izboriti se da turnir uđe u kalendar HNS-a, a po svim dojmovima to zaslužuje, što je na domjenku potvrdio Ivo Bućan, bivši čelnik Hajduka, Splita, Dalmatinca…

 

Comments are closed.