Kup sv. Ivana Krstitelja – Mravince 2014


Pobjednici HNK Split i DNK Talent – Pehar s Poljuda preselio u Parka mladeži

Piše: Miro Podrug

HNK Sloga uspješno je organizirao četvrti Međunarodni nogometni turnir uoči svog zaštitnika za dječake U-9 i U-11 pod nazivom Kup sv. Ivana Krstitelja – Mravince 2014. Osvajač u konkurenciji U-9 je su nade prvoligaša HNK Splita, a u brojčano slabijoj konkurenciji U-11 su nogometaši splitskog DNK Talenta.
U Mravincima snage su odmjerili nogometne nade 13 klubova: Hajduka, Splita, Solina, Junaka, Elektroprijenosa, Croatie (Zmijavci), USV Edelschrott (Austrija), Primorca 1929, Neretvanca, Talenta, Mosora, Adriatica i domaćina Sloge.
Splitovi mlađi početnici osvojili su drugi turnir u samo 15 dana. Nakon uspjeha u Čaporicama, crveni tići bili su ovog vikenda uspješni i u Mravincima gdje je održan turnir za dječake rođene 2005. godine i mlađe. Nakon što su u petak, 20. lipnja 2014. bez većih problema upisali pobjede u skupini, Splitovi mlađi početnici su sutradan u polufinalu svladali Solin rezultatom 4:1. Dva gola za Crvene postigao je Brajković, a po jedan su pridodali Žuljević i Odžak. 
U drugoj polufinalnoj utakmici Adriatic je s 3:1 pobijedio Hajduka. U finalu su splitovci slavili s 2:1 protiv Adriatica i zasluženo ponijeli titulu najbolje momčadi. Pogotke u odlučujućem susretu zabili su Marić i Brajković. 
Najboljim igračem turnira proglašen je Karlo Marić (Split), najbolji vratar je Petar Dugeč (Split) a najbolji strijelac je Josip Drlje (Adriatic).
Za RNK Split nastupili su: Petar Dugeč, Daniel Brajković, Jakov Miše, Vjeko Šemiga, Antonio Odžak, Damjan Vujnović, Duje Hrgović, Niko Svalina, Karlo Marić, Marko Žuljević, Niko Balek, Raul Bezeljak, Ante Topić, Noa Polić. Treneri: Ivica Miletić i Boris Perkov.
Za treće mjesto dječaci Hajduka su s 3:1 savladali vršnjake Solina. Nagrade su podijelili: gradonačelnik i dogradonačelnik Solina Blaženko Boban i Dalibor Ninčević, instruktor NSSDŽ Zdravko Marić, predsjednica NO HNK Hajduk Branka Ramljak, Ivo Bućan predsjednik MO Mravince, dr. Zdravko Perko predsjednik Sloge, tajnik grada Solina Ante Ljubičić i direktor turnira Vicko Bućan. Za pojedinačne nagrade je tvrtka Jako Sport osigurala nagrade u obliku dresova i lopte za najboljeg strijelca.

Splitskom DNK Talentu pripao je pobjednički pehar u konkurenciji, U-11 koje je završilo u petak 20. lipnja 2014.
Rezultati završnice:
Finale: DNK Talent – NK Junak 1:0; za 3. mjesto: HNK Sloga – NK Elektroprijenos 0:0 (nakon 11m bolji Elektroprijenos).
Nagrade i pehare uručili su dr. Zdravko Preko dopredsjednik GV Solina, članovi UO Sloge Frane Peroš i Vicko Bućan, te sportski novinar Miro Podrug.
Na završnoj fešti nastupio je folklor Doma kulture Zvonimir iz Mravinaca. Nakon proglašenja pobjednika prisutne je zabavljao DJ Ante. Razglas je za petak donirao Grgo Bućan, a u subotu je razglasom rukovodio Ivica Bilić iz Sound System. Programom dodjele je rukovodio Denis Jerković, tajnik kluba. Izvrstan nogometni turnir još jednom je pokazao dobru organizaciju Mravinčana a prodefiliralo je oko tisuću sudionika i njihove rodbine, struke i znatiželjnika. Želja svih okupljenih na mravinačkoj Glavici, je da se ovakav susret ponovno organizira, jer dječjoj radosti i veselju prilikom podijele odličja nije bilo kraja, a bilo je čak i suza.

Comments are closed.