Derbi Uraniji! Urania – Sloga = 3:2

Prije nego se osvrnemo na sami tijek utakmice ne možemo ne spomenuti da se stvarno dogodio derbi, kako na tribinama stadiona u Baškoj Vodi na kojima se po slobodnoj procjeni okupilo možda i više od tisuću gledatelja, tako i na terenu što su im ponudili igrači Uranie i Sloge. U boksačkom rječnikom reklo bi se “otvoreni gard” ili vojnim izrazom “borba prsa o prsa”. Iznimno nam je drago da su ova dva kluba, koji dugi niz godina igrajući županijsku ligu, pridonila svojim radom i stvaranjem infrastrukture da uvjere i one koji prate nogomet na većem ligaškom nivou jučer su se osvjedočili da se u ovoj ligi igra nogomet koji zaslužuje veću pažnju dalmatinske nogometne javnosti.
Zato smo ponosni da u jučerašnjem derbiju koji je možda kako smo i ranije najavljivali odlučio prvaka, što su domaći navijači, a i oni koji su u Bašku Vodu došli samo kao radoznali ljubitelji nogometa ispratili naše igrače dugotrajnim pljeskom, što daje potvrdu onog što želimo reći dogodio se nogomet o kojem će se vjerujemo dugo pričati.
Također moramo se osvrnuti na naslov sa facebook stranice Mravince koji je glasio “Desant na Bašku Vodu” i zaista preko 150 navijača Sloge došlo je bodriti i svojom prisustvom igračima Sloge dati podršku. Kakav je to bio “desant” Slogaša od srednjoškolaca, mladića, ljudi srednje životne dobi pa do onih u poznim životnim godinama. Baš ovi najstariji na tribinama u Baškoj Vodi su se prepuni ponosa i ljubavi prema svojim Mravincima i Slogi prisjetili nekih prošlih vremena kada je Sloga igrala kvalifikacije i zatim igrala u ligi, al pari današnjoj trećoj, i kada se kao i na ovaj derbi putovalo u navijačkom autobusu i s ostalim dostupnim prijevoznim sredstvima.


Međutim moramo reći da su naši navijači možda neprimjereno reagirali u nekoliko navrata izritirani procjenama zaleđa pomoćnog suca Grepe prema kojem je upućeno glasno negodovanje. Glede osvrta na utakmicu sam početak je protekao u ispitivanju snaga koje je prekinuo Barać golom iz slobodnog udarca pogodivši nebranjeni dio mreže. Kada se mislilo da će se na odmor krenuti sa našim minimalnim vodstvom, domaći igraći u 44.minuti preko Tomasa koriste vezane greške nekolicine naših igrača te se na odmor odlazi sa 1:1. Početak drugog poluvremena pripada domaćinu koji ulaskom Kujundžića dobija na prodoru i agilnosti te domaći koriste njegovu razigranost i postižu pogodak za 2:1. Radost domaćina ipak nije dugog vijeka, Sloga preko Vrgoča, koji koristi dobar nabačaj iz kornera, postiže zgoditak u 66. minuti te je utakmica opet u egalu 2:2. Veselje Slogaša nije dugo trajalo te je uslijedio šok i nevjerica kada se naš igrač u svom šesnaestercu neodlučno poigravao s loptom u nogama što koristi brzonogi domaći igrač Pejković ulazi u borbu za loptu i iznuđuje jedanaesterac kojeg uspješno realizira za 3:2 i kako se na kraju pokazalo stavlja točku na derbi.
Treba reći da je Sloga u ovu utakmicu sezone došla bez svoja tri igrača iz prvog ešalona: Caktaša, Sunare i Šimića te samo možemo žaliti i pitati se i sad što bi bilo kad bi bilo.
Dragi Slogaši svi oni koji ste nazočili derbiju zahvaljujemo vam na podršci koju ste dali svojim igračima na kraju utakmice jer je to potvrda da su ipak svojim zalaganjem i oni i vi bili za SLOGU SLOŽNO!

23. kolo 1. ŽNL Split – sezona 2016/2017
NK Urania – HNK Sloga = 3:2
Strijelci: 0:1 Barać (30. min); 1:1 Tomas (44. min); 2:1 Zebić (53. min); 2:2 Vrgoč (66. min); 3:1 Pejković 11m (71. min)
Sudac: Paško Mandić

NK Urania: Brkulj, Tomas J., Tomas D. (od 46. Kujundžić), Žižić, Božić, Zor (od 68. Bitanga), Zebić (od 76. Jezidžić), Tomaš D., Petričić, Tomaš L. Pejković
Trener: Ivan Milas

HNK Sloga: Kirevski, Radić (od 72. Kapitanović), Gusić, Gizdić, Vrgoč (od 68. Ujević), Maloča, Mikelić, Katić, Barać, Marović, Biuk (od 80. Mikas)
Trener: Sinša Jalić

Slike: Facebook 1. ŽNL Split

Bookmark the permalink.

Comments are closed.