Turnir sv. Ivana Krstitelja 2013


Izvor: www.solin.hr

Pehar iz Parka mladeži preselio na Poljud

 
Piše: MIRO PODRUG
Snimila: ESTERA PEROŠ

HNK Sloga je uspješno organizirao treći Međunarodni nogometni turnir uoči svog zaštitnika za dječake U-9 pod nazivom Kup sv. Ivana Krstitelja – Mravince 2013. Osvajač je Hajduk iz Splita, a prvi put je turnir poprimio i međunarodni karakter zbog gostovanja momčadi USV Edelschrott iz istoimenog austrijskog mjesta.

U Mravincima snage su odmjerili nogometne nade deset klubova, Hajduka, Splita, Solina, Junaka, Turnovca, Bilog asa, Elektroprijenosa, Croatie (Zmijavci), USV Edeschortt i domaćina Sloge. Pobjednici ovog za svaku hvalu uspješno organiziranog dječjeg nogometnog turnira su „bili tiči“ HNK Hajduk pod vodstvom Ante Šečera, koji su u finalu s rezultatom 6:1 savladali susjede iz Parka mladeži. Prije toga je u polufinalu Hajduk pobijedio Solin sa 4:1 a Split istim rezultatom je savladao Bilog asa. U susretu za treće mjesto Bili as je sa 2:1 svladao momčad solinskog drugoligaša.

REZULTATI ZAVRŠNICE:
Polufinale: Hajduk – Solin 4:1, Split – Bili as 4:1.
Za treće mjesto: Solin – Bili as 1:2.
Finale: Hajduk – Split 6:1.

Najbolji igrač i strijelac turnira je Jere Vrcić iz Hajduka (18 pogodaka), a njegov suigrač Luiđi Mišević je najbolji vratar. Trofej fair play pripao je Turnovcu a sudili su Mladen Martin Pauk i Filip Ljubičić.Nagrade i medalje su dodijelili: Marija Marović, europski viceprvak u disciplini MK pištolj, za fair play, zatim Dragan Stojkić za naj-vratara, predsjednik Sloge Zdravko Perko za najboljeg strijelca, a za najboljeg igrača Ante Ljubičić, tajnik Grada Solina, pokrovitelja turnira. Momčadi Solina nagradu je uručio dogradonačelnik Dalibor Ninčević, trećeplasiranom sastavu Bili as nagradu je uručio predsjednik RNK Split Slaven Žužul, dok im je medalje predao dopredsjednik Sloge Ante Peroš. Drugoplasiranom Splitu trofej je uručila Branka Ramljak, predsjednica NO Hajduka, a medalje im je podijelio Vicko Bućan, direktor turnira. Za prvo mjesto momčadi Hajduka pehare je uručio gradonačelnik Solina Blaženko Boban, a medalje instruktor NSŽSD Zdravko Marić.

Izvrstan nogometni turnir još jednom je pokazao dobru organizaciju Mravinčana a prodefiliralo je oko tisuću sudionika i njihove rodbine, struke i znatiželjnika. Želja svih okupljenih na mravinačkoj Glavici je da se ovakav susret ponovno organizira, jer dječjoj radosti i veselju prilikom podijele odličja nije bilo kraja a bilo je i suza.


Comments are closed.